Grote Azteken-vondst in Mexico

In Mexico is een grote archeologische vondst uit het tijdperk van de Azteken gedaan. Het gaat om een afbeelding van de Azteekse god van de aarde, Tlaltecuhtli. De stenen plaat is veertien meter lang en weegt meer dan twaalf ton. Het zou een van de grootste voorwerpen uit de Azteekse geschiedenis zijn die ooit zijn gevonden.

 

Mexicaanse archeologen deden de  vondst vrijdag onder het centrale plein in Mexico-stad. Daar liggen de ruïnes van een groot tempelcomplex uit de veertiende eeuw, waar de Azteken mensen aan de goden offerden.

 

De stenen plaat met afbeelding van Tlaltecuhtli dateert uit de vijftiende eeuw. De onderzoekers denken dat de veertien meter lange plaat diende als deur naar een verborgen zaal in het tempelcomplex. Zij hopen nog meer interessante vondsten te doen.

 

De Azteken heersten van de 12de tot het begin van de 16de eeuw in het tegenwoordige Mexico. De Azteken werden in 1520 door de Spaanse veroveraar Hernán Cortés vernietigd. Dit gebeurde niet zonder verzet: elke gevangen genomen Spaanse soldaat werd gelijk geofferd.

 

Bron: Elsevier, Wikipedia

Geen gerelateerde berichten.

Reacties zijn gesloten.