Geschiedenisleraar.nl introduceert De geschiedenis in tweets

 

Sinds 11-11-11 is Geschiedenisleraar.nl bezig de geschiedenis te herschrijven. Niet de inhoud, wel de lengte ervan. Op De geschiedenis in tweets (@gesintweets), worden belangrijke en minder belangrijke gebeurtenissen teruggebracht tot een tweet. Dus maximaal 140 tekens.

 

Behalve Geschiedenisleraar.nl kan iedereen die het maar wil een tweet maken van een gebeurtenis en deze plaatsen op de website via #gesintweets. Dit kan thuis, maar ook in de les! Door het projecteren van de website op een smartboard is de gebeurtenis direct te zien in de klas.

 

Overigens is het gebruik maken van tweets in de les een leuke manier op een samenvatting (of de hoofdgedachte) te maken.

Gerelateerde berichten:

    Infographic: Twitter, de weg naar 10 miljard tweets
    Geschiedenisleraar.nl opent webshop

Reacties zijn gesloten.