Nog resten van 20 leden oudste familie gevonden

 

In grotten bij de Duitse plaats Bad Grund zijn nog meer resten gevonden van mensen van de oudste familie ter wereld. Archeologen vonden de overblijfselen van nog 20 leden uit de bronstijd. Onderzoeksleidster Ortrud Krause maakte dat vandaag bekend.

 

Tot dusver was uitgegaan van 40 oermensen die circa 3000 jaar geleden waren begraven in de grot. Het DNA van de groep is ontdekt in huidige afstammelingen in de regio: met 120 generaties hebben zij de langste stamboom ter wereld.

 

De nieuw ontdekte botten leiden waarschijnlijk tot een verdichting van de stamboom van de familie, zei Krause. Een belangrijke aanwijzing voor de ouderdom van de resten is de vondst van een depot van bronzen sieraden in de grot. Bij de jongste opgravingen zijn ook keramiek, plantenresten en dierlijke botten ontdekt. Details worden medio september bekendgemaakt.

 

De eerste vondst in de zogeheten Lichtenberggrot dateert van 1980. De grot was in de bronstijd kennelijk een heilige plaats.

Bron: AD.nl

Gerelateerde berichten:

    Mogelijk oudste skelet van Nederland gevonden
    Mogelijk oudste skelet moeilijk te dateren
    Helft West-Europese mannen familie van Toetanchamon

1 reactie

  1. Janneke zegt:

    Maar hoe kunnen ze van de botten van 20 mensen een stamboom van 120 generaties maken? In die tijd werd toch niets opgeschreven? Hoe weten ze dan wie hun nakomelingen waren, tot welke familie ze in de Romeinse tijd behoorden? Ik ben benieuwd!